Jak będziesz miał odbierać to powiedz gościowi w salonie aby Ci aktywowali w trakcie przeglądu "przed sprzedażowego". Nowe z fabryki nie mają aktywowanej tej funkcji, przynajmniej u mnie tak było 3 tygodnie temu.
Auto-światełka na dzień i na noc
Zwiń
X
-
Ja mam następujący problem:
W październiku kupiłem moja Octavię i miała już automatyczne światełka. Natomiast jakimś magicznym sposobem sam się wyłączył automat do zapalania. I nie wiem co zrobić aby ponownie to działo, ponieważ cały czas zapominam o włączaniu świateł. I uprzejmi kierowcy mrugają mi za każdym razem po gałach. Co gorsza nie wiem tak naprawdę jak i gdzie znajduję się urządzenie czy też funkcja która odpala to. Pomocy
Jeśli chodzi o byłego właściciela to nie mam z nim kontaktu
Komentarz
-
-
Gen. Yogi, moze ze ejst on zamontowany gdzies w okolicy wył swoateł. Ja tka mialem był on przymocowany do tej listwy gdzie sa przekaźniki. Aha ja miałem wesje z mozliwościa zał/wył tego automatu - moze go wyłaczyłes :?: oblukaj czy gdzies nie masz jakiegos przełacznika Ja mialem w pułeczce pod kierownicą
Komentarz
-
-
Sprawdzę, jak coś znajdę to powiem... :wink:
[ Dodano: Wto 29 Sty, 08 23:31 ]
Dzisiaj szukałem pod kierownica i tak szukałem że przez przypadek włączyłem alarm a to na osiedlu domków bliźniaków jak się ludzie zainteresowali to nie mogłem się uwolnić od gapienia. Szczególnie że grzebałem pod kierownicą z wypiętym tyłkiem. :szeroki_usmiech
Ale nie znalazłem :/
Komentarz
-
-
pantol,
witam. Odgrzeje trochę temat ponieważ kupiłem Octavie i chciałbym zamontować sobie automat do świateł taki z wykrywaniem napięcia ładowania alternatora.
Czy mógłbyś przedstawić schemat oraz spis części - nie jestem elektronikiem ale do Astry sam lutowałem wg. schematu i działało to bardzo dobrz.
I jeszcze jedno czy idzie sciągnąć gdzieś schematy elektryczne do O1??
pozdro
krzyzieSkoda Octavia I-2000r. - 1,9TDI AHF 110KM
Alfa Romeo 145 - 1.6 boxer - only noPB
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny :mrgreen:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzyziepantol,
I jeszcze jedno czy idzie sciągnąć gdzieś schematy elektryczne do O1??
katalog dokumenty/oktavia
Komentarz
-
-
roberta,
witam.
Wielkie dzięki przydadzą się
Mam jeszcze pytanie czy zasilanie na światła w Octavii 1 idą bezpośrednio z włącznika czy poprzez przekaźniki??
Jak patrze na schematy to nigdzie nie widze przekaźników, ale wole jak wypowiedzą się bardziej doświadczeni ode mnie - potwierdzą moje przepuszczenia.
pozdro
krzyzieSkoda Octavia I-2000r. - 1,9TDI AHF 110KM
Alfa Romeo 145 - 1.6 boxer - only noPB
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny :mrgreen:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzyzieMam jeszcze pytanie czy zasilanie na światła w Octavii 1 idą bezpośrednio z włącznika czy poprzez przekaźniki??
Jak patrze na schematy to nigdzie nie widze przekaźników, ale wole jak wypowiedzą się bardziej doświadczeni ode mnie - potwierdzą moje przepuszczenia.
pozdro
krzyzie
Komentarz
-
-
witam.
a ja chcialbym sie zapytac czy ktos ma moze rozpisane rozmieszczenie tych wszystkich zacisków w skrzynce z przekaznikami bo sa rozpisane (56, Xz, 58l, 58r, itp), a jak patrze na instrukcje to nie ma opisanych poszczegolnych stykow. siedze cale popoludnie na forum i google i nie potrafilem nic znalezc - nie mowie, ze nie ma. w kazdym razie nie udalo mi sie.
a druga sprawa to taka ze potrzebuje "miec" w komorze silnika 2 przewody - jeden, na ktorym bedzie napiecie po przekreceniu stacyjki, ale zeby bylo takze w trakcie krecenia rozrusznikiem i drugi, na ktorym bedzie napiecie po odpaleniu silnika. z tym drugim to chyba nie bedzie problemu bo to mozna z alternatora poprowadzic, chyba ze jest jakis inny sposob, tylko co z tym pierwszym - trzeba ciagnac ze skrzynki z bezpiecznikami/przekaznikami czy gdzie bedzie mozna sie wpiac pod maska?
mam taki uklad "do przetestowania" i jak sie sprawdzi to sie podziele - nie chce wstawiac bubli, zeby ktos pozniej mial pretensje o uszkodzenie silnika :lol:
aha, jeszcze jedno - szukam wtyczek do czujnika temperatury cieczy chlodzacej (samca i samicy) bo na allegro znalezc nie moge, a w skodzie to obedra ze skory zapewne.
pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz